Print Logo
Du använder en äldre webbläsare som vi inte kan stödja fullständigt. Din upplevelse hos oss kan bli mindre optimal på grund av vår fokus på prestation, säkerhet och tillförlitlighet. Överväg att uppgradera din webbläsare om du har problem med användningen av vår hemsida. Mer Information
I Lager
Beskrivning

Den Amerikanska Silver-Örnen är Amerikas officiella silverbullion-mynt. Det släpptes först av Amerika den 24 november, 1986. Det är slaget endast i ett-uns storlek vilken har ett nominellt värde av en dollar och är garanterad att innehålla ett troy-uns av 999 rent silver. Dess innehåll, vikt, och renhet är certifierade av United States Mint. I tillägg till bullion-versionen, så har United States Mint producerat en bevisversion och en ocirkulerad version för myntsamlare. Silver-Örnen har producerats genom tre myntverk: Philadelphia Mint, San Francisco Mint, och West Point Mint, det sistnämnda producerar den mest signifikanta mängden av mynt.

The design on the coin's obverse was taken from the "Walking Liberty" design by Adolph A. Weinman which originally had been used on the Walking Liberty Half Dollar coin of the United States from 1916 to 1947. Då denna djärva design hade varit en allmän favorit, och sannerligen en av de mest älskade designerna av någon Amerikansk myntprägling av moderna tider, silver eller annat. Designen återuppväcktes för Silver-Örnen decennium senare. Framsidan är ingraverad med myntnings eller utgivningsår, ordet FRIHET, och frasen VI LITAR PÅ GUD.

Baksidan designades av John Mercanti och porträtterar en heraldisk örn bakom en sköld; örnen griper en olivkvist i sin högra klo och pilar i sin vänstra klo, ekande Förenta Staternas Stora Sigill; ovanför örnen representerar femkantiga stjärnor de Tretton Kolonierna. Baksidan är ingraverad med fraserna FÖRENTA STATERNA AV AMERIKA, 1 UNS. FINT SILVER EN DOLAR, och E PLURIBUS UNUM, såväl som myntmärket i förekommande fall.

Dessa mynt fraktas till dig individuellt skyddade i en klar plastficka, vid fler än 20 fraktas dessa i ett plaströr, och vid fler än 500 fraktas dessa i en monsterbox.

Specifikationer
2545
US
U.S Mint
Lätt Använt
999
Gående Frihet
Örn
1986
40.6
3.2
USD 1
2013
1.0000

SKU

2545

Land

US

Tillverkare

U.S Mint

Skick

Lätt Använt

Renhet

999

Framsidan

Gående Frihet

Baksidan

Örn

Första Utgivna

1986

Diameter (mm)

40.6

Genomsnittlig Grovlek (mm)

3.2

Giltiga Betalningsmedel

USD 1

År

2013

Metallvikt (troy-uns)

1.0000
Omdömen