Print Logo
Du använder en äldre webbläsare som vi inte kan stödja fullständigt. Din upplevelse hos oss kan bli mindre optimal på grund av vår fokus på prestation, säkerhet och tillförlitlighet. Överväg att uppgradera din webbläsare om du har problem med användningen av vår hemsida. Mer Information

Produktuppgifter

Specifikationer

Canadian Maple Leaf-myntet är ett av de mest kända och igenkännbara investeringsmynten någonsin och är ett utmärkande tillskott till din samling. Mynten tillverkas av Royal Canadian Mint och alla utgåvor liknar varandra men är inte alltid identiska, både på framsidan och baksidan. Nyare utgåvor har ökade säkerhetsdetaljer såsom Royal Canadian Mints patenterade ädelmetall-DNA inklusive ett unikt mikrograverat privy-märke med året det släpptes, som endast är synligt under förstoring.

MYNTETS UTMÄRKANDE EGENSKAPER

  • Levereras individuellt i en plastficka, multiplar av 10 levereras i ett plaströr
  • Består av 1 uns 999 eller 9999 fint guld
  • Framsida: Det moderna porträttet av drottning Elizabeth II designat av Susanna Blunt tillsammans med utgivningsåret och valören som lagligt betalningsmedel på en bakgrund av mikrograverade radiella linjer
  • Baksida: Ett tydligt, livligt lönnlöv, Kanadas nationalemblem, tillsammans med metallvikten och renheten på en bakgrund med mikrograverade radiella linjer.
  • Detta mynt släpptes först år 1979 och guldinnehållet var 999 fram till 1983 då det ökades till 9999
  • Guldet som används kommer uteslutande från Kanadensiska gruvor

På baksidan finns ett tydligt och livligt sockerlönnlöv, Kanadas nationalemblem. Lönnlövet är vackert, motståndskraftigt och finns överallt i Kanda med en mångfald av arter. Avbildningen demonstrerar Royal Canadian Mints oöverträffade kvalitet, med stor detaljrikedom tillämpad på såväl lövets textur, dess unika form och dess ådror. På myntfältet finns ljusbrytande, mikroradiella linjer, och myntmärket, metalltypen, metallvikten och renheten står också med.

Varumärkets igenkännbarhet, designen och säkerhetsdetaljer gör att denna investering kommer att erbjuda dig en högst likvid marknad om du kan skiljas från den! Köp ditt 1 uns Canadian Maple Leaf guldmynt av slumpvis utvalt årtal från vår onlinebutik och få det lägsta priset som är tillgängligt!

OM ROYAL CANADIAN MINT

Royal Canadian Mint är känt som ett av de mest ansedda myntverken i världen. Ottawa-filialen av Royal Mint öppnade 1908 och döptes om till Royal Canadian Mint 1931 när kontrollen övergick till den kanadensiska regeringen. Royal Canadian Mint är känt för att producera några av världens bästa guld- och silvermynt och guldtackor av högsta kvalitet och renhet. Deras höga standarder för förträfflighet och kvalitet gjorde det möjligt för dem att vara det första raffinaderiet som tillverkade guldmynt med 9999 renhet 1982, samt det första att uppnå 99999 renhet av guld 1999.

Dessa mynt är rabatterade då de kan vara missfärgade, repiga eller synbart hanterade. Vikt och renhet garanteras men årtal och skick beror på tillgänglighet.

2544
Lätt Använt
999
Kanada
Royal Canadian Mint
CAD 50
1979
Lönnlöv
Drottning Elizabeth II
1.00
30
2.7
30 x 30 x 2.7
Omdömen