Print Logo
Du använder en äldre webbläsare som vi inte kan stödja fullständigt. Din upplevelse hos oss kan bli mindre optimal på grund av vår fokus på prestation, säkerhet och tillförlitlighet. Överväg att uppgradera din webbläsare om du har problem med användningen av vår hemsida. Mer Information

Produktuppgifter

Specifikationer

Det anmärkningsvärda Canadian Silver Maple Leaf är ett silvermynt som ges ut årligen av den kanadensiska regeringen. Visar den ikoniska lönnlövssymbolen, myntet är garanterat en vikt av 1 Troy-Uns (31.1 g) av silver. Royal Canadian Mint utfärdar ofta variationer på standardmyntet genom att applicera lätta designförändringar såsom färgläggning eller privymärken.

MYNTETS UTMÄRKANDE EGENSKAPER

  • Levereras individuellt i en plastficka
  • Består av 1 uns 9999 fint silver
  • Baksida: En avbildning av ett detaljrikt sockerlönnlöv, ordet "CANADA" tillsammans med metalltypen, vikten och renheten
  • Framsida: Porträttet av hennes majestät drottning Elizabeth II, tillsammans med utgivningsåret och valören som lagligt betalningsmedel

Sedan 1988 så har dessa silvermynt blivit myntade av Royal Canadian Mint (RCM). Med ett nominellt värde på 5 kanadensiska dollar, är det officiella nominella värdet som lagligt betalningsmedel för detta 1 uns-mynt det högsta bland investeringssilvermynt. Myntets renhet är garanterat till 9999 rent silver, även bland de hösta renhetsgraderna som har en standard av 999.

Märket "Fine Silver 1 oz Argent Pur" är en ett kännetecken för alla Canadian Silver Maple Leaf-mynt.

Framsidan visar avbildningen av Drottning Elizabeth II. Tre olika versioner existerar, ett ungt head, gammalt head och äldre head. Utgivningsåret och 5 dollar nominellt värde är också visat.

Baksidan avbildar lönnlövet. På speciella utgivningar kan ett privymärke eller en färgläggning vara synlig. Silver-Lönnen var det första mynten att avbilda den nya bilden av Drottningen.

Dessa silvermynt är perfekta gåvor - en symbol för den kanadensiska identiteten och ett av de mest igenkännliga silvermynten i världen. Med bland den lägsta myntningen av alla silvermynt i Nordamerika så kommer det att kvarstå i hög efterfrågan för årtionden att komma.

OM ROYAL CANADIAN MINT

Royal Canadian Mint är känt som ett av de mest ansedda myntverken i världen. Ottawa-filialen av Royal Mint öppnade 1908 och döptes om till Royal Canadian Mint 1931 när kontrollen övergick till den kanadensiska regeringen. Royal Canadian Mint är känt för att producera några av världens bästa guld- och silvermynt och guldtackor av högsta kvalitet och renhet. Deras höga standarder för förträfflighet och kvalitet gjorde det möjligt för dem att vara det första raffinaderiet som tillverkade guldmynt med 9999 renhet 1982, samt det första att uppnå 99999 renhet av guld 1999.

Dessa mynt är rabatterade då de kan vara missfärgade, repiga eller synligt hanterade.

2607
Lätt Använt
9999
Kanada
Royal Canadian Mint
CAD 5
1988
Lönnlöv
Drottning Elizabeth II
1.0000
37.9
3.2
Omdömen