Print Logo
Du använder en äldre webbläsare som vi inte kan stödja fullständigt. Din upplevelse hos oss kan bli mindre optimal på grund av vår fokus på prestation, säkerhet och tillförlitlighet. Överväg att uppgradera din webbläsare om du har problem med användningen av vår hemsida. Mer Information
Vi letar efter mer lager! Vi Köper hos
När produkten blir tillgänglig
Beskrivning

Dessa rundor är gjorda från återhämtade sjunkna skatter från S.S. Gairsoppa, uppresta till ytan av Odyssey Marine Exploration.

SS Gairsoppa var ett Brittiskt stålskrovs-ånghandelsfartyg som byggdes och sjösattes 1919, troligen namngivet efter Gersoppa vattenfallet i Indien. Ägt av British India Steam Navigation Company Ltd av London så hade det varit ett civilt handelsfartyg tills att det blev taget i anspråk för krigsansträngningarna som ett lastfartyg för krigsmaterial.

Under en försörjningsfärd som började i December, 1940, var hon lastad med silvertackor, tackjärn och telast från Calcutta, Indien till Britannien. Gairsoppa hade seglat runt Godahoppsudden i Sydafrika till Södra Atlanten där hon mötte upp med en flotta av andra handelsfartyg vid hamnen av Freetown i Sierra Leone under Befälhavaren Gerald Hyland. Hon skulle segla därifrån till Galway, Irland där skeppslasten skulle avlastas.

Men inte länge efter att ha lämnat Sierra Leone blev flottan anfäktad av höga vindar och tunga vågor i de öppna vattnen av Atlanten. Gairsoppa började ta slut på kol och blev forcerat att separera från resten av flottan i ordning till att skapa en mer direkt rutt till Galway. Hon anlände aldrig.

16 februari, 1941, så sågs Gairsoppa av ett tyskt Focke-Wulf Fw 200 flygplan och blev senare torpederat den 17 februari av en tysk u-båt beteckning U-101 under kommandot av Ernst Mengersen och sjönk med 85 händer förlorade. 1 livbåt under befallning av andra officeraren, R.H Ayres hanterade att rymma med 6 andra besättningsmedlemmar, men endast Ayres drogs från sjön levande efter båten kapsejsade.

För nästan 70 år sedan så satt Gairsoppa på botten av havet, nästan 1.609 kilometer djupt i den Atlanten runt 477 kilometer sydväst om den Irländska kusten. Efter några misslyckade försök att hitta en bärgningsbesättning den 26 september, 2011, bekräftade Florida-baserade Odyssey Marine Exploration identiteten och platsen av Gairsoppa. Återhämtningen började och 23 juli, 2013 rapporterades det att 61 ton av silverbullion hade återfåtts. Majoriteten av silvret som återhämtats (3 av 4 andelar) var rena Dore (partiellt förädlade) stänger.

Här är din möjlighet att äga en del av historia. Med endast ett begränsat antal av dessa 1 uns rundor som någonsin har gjorts, så säljer de säkerligen ut snabbt!

Varje runda kommer inkapslat.

Specifikationer
3099
US
Sunshine Minting
Lätt Använt
999
Orden "Certifierat Gairsoppa Skeppsvrak Silver Ett Troy-Uns .999 Fint Silver"
En profil-vy av SS Gairsoppa runt 1920 och orden "SS Gairsoppa Sjönk 17 februari, 1941"
2014
38.5
2.85
1.0000

SKU

3099

Land

US

Tillverkare

Sunshine Minting

Skick

Lätt Använt

Renhet

999

Framsidan

Orden "Certifierat Gairsoppa Skeppsvrak Silver Ett Troy-Uns .999 Fint Silver"

Baksidan

En profil-vy av SS Gairsoppa runt 1920 och orden "SS Gairsoppa Sjönk 17 februari, 1941"

Första Utgivna

2014

Diameter (mm)

38.5

Genomsnittlig Grovlek (mm)

2.85

Metallvikt (troy-uns)

1.0000
Omdömen