Print Logo
Du använder en äldre webbläsare som vi inte kan stödja fullständigt. Din upplevelse hos oss kan bli mindre optimal på grund av vår fokus på prestation, säkerhet och tillförlitlighet. Överväg att uppgradera din webbläsare om du har problem med användningen av vår hemsida. Mer Information

Produktuppgifter

Specifikationer

Akta dig för fullmånen! Berättelser om märkliga varelser i natten har alltid spökat i vår fantasi och i provinsen Quebec är loup-garou en av de mest kända legenderna av alla. Varulvssiktningar kan dateras tillbaka till Nya Frankrikes tid, men i juli 1767 varnade en artikel i Gazette de Québec allmänheten för en loup-garou i skepnad av en tiggare. Antingen varelsen eller dess legend fördes till dessa kuster av nybyggare från Frankrike, där en varulvs-"epidemi" flera decennier tidigare hade resulterat i häxprocesser och avrättningar. Och några år innan Quebecs berömda loup-garou-siktning tillskrevs hundratals dödsfall i södra Frankrike odjuret från Gévaudan, vilket fick kung Ludvig XV att sätta en belöning på varulvens huvud. Är denna formskiftande varelse förbannad? Historien skiftar beroende på vem det är som berättar den. Men loup-garou är inte begränsad till provinsen Quebec: Akadierna tog med sig legenden när de bosatte sig i Louisiana, där Rougarou sägs vandra runt i träskmarkerna och skrämmer barn som inte uppför sig.

MYNTETS UTMÄRKANDE EGENSKAPER

  • Individuella mynt levereras i plastfickor, multiplar på 14 levereras i ett plaströr
  • Består av 2 uns 9999 fint silver
  • Framsida: Porträttet av drottning Elizabeth II designat av Susanna Blunt tillsammans med valören som lagligt betalningsmedel och utgivningsåret
  • Baksida: En avbildning av en våldsam varulv framför en skog med fullmåne på himlen tillsammans med metallvikten, renheten och utgivningslandet.

OM ROYAL CANADIAN MINT

Royal Canadian Mint är känt som ett av de mest ansedda myntverken i världen. Ottawa-filialen av Royal Mint öppnade 1908 och döptes om till Royal Canadian Mint 1931 när kontrollen övergick till den kanadensiska regeringen. Royal Canadian Mint är känt för att producera några av världens bästa guld- och silvermynt och guldtackor av högsta kvalitet och renhet. Deras höga standarder för förträfflighet och kvalitet gjorde det möjligt för dem att vara det första raffinaderiet som tillverkade guldmynt med 9999 renhet 1982, samt det första att uppnå 99999 renhet av guld 1999.

7691
2021
Brilliant Uncirculated
9999
Kanada
Royal Canadian Mint
CAD 10
2.00
38
Omdömen